Русия следи с дълбоко безпокойство избухването на насилието между Израел и

...
Русия следи с дълбоко безпокойство избухването на насилието между Израел и
Коментари Харесай

Песков: Следим с дълбоко безпокойство избухването на насилието между Израел и Хамас

Русия следи с " надълбоко безпокойствие "  избухването на насилието сред Израел и Хамас, разгласи Кремъл през днешния ден.

Говорителят на президента на Русия Владимир Путин - Дмитрий Песков, съобщи, че съществува заплаха сраженията да разпалят по-мащабна война в района, и прикани двете страни да намалят ескалацията на напрежението, съобщи организация Интерфакс. 

Русия поддържа контакти с палестинската екстремистка формация Хамас, която управлява линията Газа и е избрана като " терориристична организация " от Съединени американски щати, Европейския съюз и Израел, отбелязва ДПА, цитира Дарик и Българска телеграфна агенция. Журналистически въпрос към представителя на Кремъл по отношение на бъдещето на тези контакти остана без отговор.

" Цялата обстановка в действителност извиква нашето надълбоко безпокойствие. Изключително деликатно следим какво се случва там. Засега обстановката се движи нагоре по скалата на ескалацията на напрежението ", съобщи прессекретарят на съветския президент.

Коментирайки придвижването на флота на Съединени американски щати в региона, Песков означи, че намесата на трета страна в обстановката в Израел носи огромен риск. " Много е значимо колкото се може по-скоро да се откри пътят за преход към развой на договаряния, с цел да се намали ескалацията на напрежението и да се излезе от режима на решенията с използването на мощ ", уточни Песков, представен от ТАСС.

Той добави, че " Близкият изток по традиция е място на преплитане на ползи на редица страни и не всеки път тези страни са оказвали плодотворно въздействие върху обстановката в района ".

Същевременно Песков обърна внимание на филантропичната обстановка в линията Газа, която по думите му е причина за съществени опасения от страна на Москва. " На този стадий е мъчно да разберем детайлности ", сподели представителят на Кремъл, като посочи, че за съветските управляващи е значимо на първо място да се обясни ориста на съветските жители, които живеят в Газа или на други палестински територии.

По думите му Газа е едно от най-гъстонаселените места в света и надлежно огромни военни дейности водят до огромен брой жертви сред мирните жители там.

Говорителят на Кремъл означи, че Русия в никакъв случай не е заплашвала свои жители, по мотив въпроса дали живеещи в Израел руснаци, които не са съгласни с войната в Украйна, могат да се завърнат без боязън от гонене.

Що се отнася до президентските избори в Русия, Песков съобщи, че датата на огромната годишна конференция на президента на Русия, Владимир Путин, ще стане известна навреме. Ройтерс показва, че Кремъл е убеден в произвеждането по график на президентските и парламентарните избори в страната независимо от " специфичната военна интервенция " в Украйна.

" Изхождаме от изказването на президента Путин, което той направи в границите на последното си послание към Федералното заседание (парламента на Русия, бел. ред.), където неведнъж е приказвал за парламентарни и президентски избори в хода на специфичната военна интервенция. Президентът акцентира потребността да се съобразим с условията на демокрацията, на конституцията и надлежно да произведем тези избори ", сподели Песков, който разяснява тематиката във връзка казаното в събота от водача на съветската република Чечения, Рамзан Кадиров, който съобщи, че Русия или би трябвало да отсрочи президентските избори поради войната в Украйна, или да бъде позволен единствено един претендент - Путин, показва Ройтерс.

" Даже и на теория няма действителни съперници на Путин. Очевидно е, че той е абсолютният политически водач на страната, изключително в този момент - в интервала на невижданото сближение на обществеността към президента и неговите хрумвания ", съобщи Дмитрий Песков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР